Undervisere

Alexis Kaae, Te Sommelier

Alexis er Te Sommelier og stiftede SimplyTea i 2008. Alexis har studeret te i Kina, Japan, Indien og Korea.

Alexis er Vice-president & Director for education for European Speciality Tea Association (former European Tea Society) 2017 og medstifter af International Union of Tea Industry Cooperation (IUTIC) i Kina 2019 for at støtte bæredygtig te produktion i Kina. Alexis har indført Tea Masters Cup til Denmark 2019. Alexis gennem European Speciality Tea Association dannet en struktur og et certificerings system til at uddanne branchefolk i te.

Alexis har afholdt tekurser og foredrag i Danmark, Europa og Asia siden 2008. 

Alexis har en enorm viden om te, men er særlig passioneret omkring Oolong og Puerh te. Vi er stolte af at kunne præsentere Alexis som underviser for Te Kurset.

Bonnie Reinwald, DipWSET Sommelier

Bonnie har gået på Vinakademiet, medlem af Dansk Sommelier Forening og uddannet WSET Diploma fra London. 

Bonnie er derudover vinanmelder på Din Vinguide og vindommer.

Bonnie har undervist flere år på Dansk Sommelier Uddannelse i København og Århus. 

Bonnie er en erfaren underviser og tager dig sikkert gennem online kurserne Loire, Italien og Østrig. hos Vin & Foredrag.

I de seneste 20 år har Bonnie fungeret som Restaurantchef på spisestedet Reinwald’s i København City og senest på Frederiksberg. 

Bonnie er måske den Sommelier som ved mest om Loire, men har også en særlig stor viden om og hjerte for Italien.

Bonnie er ligeledes stifter af firmaet SommThing, som afholder vinsmagninger og Social Winetastings for private, firmaer og vinklubber.

Camilla Plougsted, Sommelier

Camilla er stifter af Nordic Sommelier Academy og en række digitale projekter relateret til eller udspringer fra restaurationsbranchen. 

Camilla er uddannet Sommelier og har en baggrund i restaurationsbranchen senest som F&B Manager og tilknyttet Hotel Bretagne i Hornbæk og Kokkedal slot som Sommelier.

Camilla er uddannet i administration, organisation og markedsføring.

Derudover er Camilla vinskribent på online magasinet www.louisalorang.dk. Louisa er kendt fra GO' Morgen Danmark og fra Maddysten på DR1. Camilla er også vinanmelder hos den danske økologiske vingård Nordlund drevet af Miriam Arcerito. 

Camilla underviser i fagene relateret til arbejdet i restauranten, Vinifikation & Vitikultur, Sanseteori & Smageteknik og Internationale druer.

Camilla er digital serie iværksætter, energisk købmand og mor til 4.

Jonathan Gouveia, Sommelier

Jonathans karriere startede for alvor i slut 2016 på Kokkeriet. Jonathan blev medlem af Dansk Sommelier Forening i 2018, hvorefter han begyndte som konkurrence Sommelier, hvilket har givet oplevelser som U30 DM, Chaine Young Somm, DM og det nordiske mesterskab. Jonathan har en fortid på bla. restauranterne Henne Kirkeby Kro, Under Lindetræet og Kokkeriet. 
I dag arbejder Jonathan som Sommelier på Michelin restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Jonathan har netop fået sølvmedalje til DM for Sommelierer 2020 og skal til sin Advanced eksamen hos CMS primo 2021.

Jonas Tofterup, Master of Wine

Jonas er den eneste danske Master of Wine, WSET Diploma og er en af de ganske få danskere som har en M.Sc. Viticulture & Enology. Jonas har lavet vin på adskillige vingårde heriblandt i Rheingau, Baden, Stellenbosch og i mere end hele ti vinområder i Spanien.

Jonas har været redaktør på det tekniske materiale af WSET Diploma og redigeret Spanish Wine Scholar studie materialet. Jonas bor i Spanien og har mange hatte i vinbranchen. Han er eksport manager i Europa for det anerkendte chilenske vinhus Valdivieso & Caballo Loco, har en lille vinproduktion i Yecla med sin bror, David Tofterup og er ”flying winemaker” for Frederiksdal Kirsebærvin.

Herudover har Jonas et vinakademi, Iberian Wine Academy, som udbyder WSET kurser i hjertet af Málaga. Desuden er Jonas indimellem dommer i forskellige internationale vinkonkurencer som Berliner Wein Trophy, IWC, IWSC, Bacchus og Decanter.

Fritiden, den smule han har, går med blindsmagninger, løbeture, madlavning, samt lange gåture med hans spanske hustru, Beatriz.

Kathrine Larsen-Robert, Master Sommelier

Kathrine er en af de mindre end 300 i hele verden som har opnået den imponerende titel som Master Sommelier i 2013 og dermed Danmarks første Master Sommelier.

Året efter, 2014 vandt Kathrine den flotte titel UK Sommelier of the Year 2014.

Kathrine har undervist gennem mange år, herunder flere hold af Sommelier studerende. Kathrine har en exceptionel stor viden om vin, men en særlig passion for Bordeaux og Bourgogne. Det er derfor med stor glæde at det er netop de to områder Kathrine underviser i - og hvem vil ikke gerne modtage undervisning af dygtige Kathrine(?)

Kathrine er bosiddende i London med sin familie, hvor hun arbejder.

Katja Koch Breidahl, Sommelier

Katja er Restaurantchef og Head Sommelier på Hotel Bretagne i Hornbæk. Katja har arbejdet mange år i branchen og hendes passion er vin og madsammensætning. 

Katja er har en stor all-round viden om vin, men særlig glad for Sydamerika og især Argentina. 

Vi er så heldige, at Katja har sagt ja til at undervise i Chile & Argentina, hvor hun kommer direkte fra vinrejse ganske kort tid inden hun skal undervise på Nordic Sommelier Academy. Vi glæder os til at blive opdateret på det nyeste fra områderne.

 

Ketil Krongaard Sauer, Sommelier

Ketil er udlært fra Substans, som tjener tilbage i 2015 og har været medlem af Dansk Sommelier Forening siden 2014. Ketil har arbejdet på Restaurant Unico i Århus og Le Sommelier som Restaurantchef/Sommelier og på Restaurant Melee og Bar' vin som Sommelier i København.
Endvidere har Ketil været placeret nr. 4 ved DM for Sommelierer 2 gange og opnået en flot bronze placering i 2020.
Ketil har været på over 50 vin rejser både i den gamle verden og den “nye" verden.
Lige nu kan du møde Ketil på Nørrebro Bryghus.
Sammen med sin hustru, Nina Højgaard Jensen ejer Ketil et Vinimport firma med fokus på salg af vine til restauranter.

Kristine Slott Olsen, Sommelier

Kristine er uddannet Sommelier og Assisterende Restaurantchef hos Michelin restauranten Formel B.

Kristine er udlært fra HERMAN, arbejdet på Restaurant Sletten som tjener og senere Restaurantchef på STUDIO, samt Restaurantchef på Den Røde Cottage i Klampenborg. 

Kristine er uddannet Sommelier hos Dansk Sommelier Uddannelse i 2016 og hos Vinakademiet i 2019, men underviser nu hos Nordic Sommelier Academy.

Kristine har deltaget i DM for tjenere og var i finalen i 2018 4 og i 2019 blev det en flot 2. plads og stiller op i 2020/2021, hvor hun går efter intet mindre end guldet.

 

Maria Warming Brink Tsalapati, Sommelier

Maria er vin importør af græsk vin og indehaver af Oiniofilia, som leverer vin til flere af de danske top restauranter. Maria studerer på WSET i London. 

Maria har en græsk baggrund og har bla. været bosiddende mange år i Athen.

Det er med stor glæde og tryghed, at vi præsenterer Maria som underviser i Grækenland og græsk vin, som stadig er et ukendt vin kapitel for mange.

Du kan møde Maria i det lille charmerende kapel på Blågårds plads, hvor Oinofilia har butik.
 

Mikkel Borgstrøm, Sommelier

Mikkel er Head of Operations and Development hos Venue ApS, som har adskillige restauranter i Hovedstaden. 

Mikkel har en fortid på Nimb, hvor han var ansvarlig for Vinoteket og vinkælderen. Mikkel er udlært fra Restaurant Wohlert på Schæffergården i Jægersborg. Mikkel er uddannet Sommelier fra 2019 og samme år optaget i Dansk Sommelier Forening. Hvis du ikke kan vente og vil lære eller opfriske din viden om Frankrig - afholder Mikkel allerede i oktober, 5 torsdage vinsmagninger i de franske vinområder hos Send Flere Krydderier på Nørrebro.

Mikkel Lynge, Sommelier
Lynge har et imponerende CV, som bl.a. Assisterende Restaurantchef hos Kadeau, Geranium og Uformel, samt Restaurantchef på Nabo og Roxie på Herman K (Kadeau-koncernen).
Idag kan man være heldig at finde Mikkel på Restaurant Møntergade, hvor han er Sommelier, når han ikke er igang med HD-Uddannelsen på CBS. 
Vi er meget stolte af at kunne præsentere Mikkel som underviser hos Nordic Sommelier Academy.

 

Steffen Villadsen, Sommelier

Siden 2015 har Steffen Villadsen været Køkkenchef og Restaurantchef på Molskroen. Steffen kom fra Michelin-restauranten Den Røde Cottage, hvor han var chef de partie under Anita Klemensens ledelse. I 2020 tilføjede Steffen hele 2 nåle som Sommelier til sine flotte titler, hvor han imponerende opnåede medlemsskab af Dansk Sommelier Forening kort tid inden han blev færdig med sin Sommelier uddannelse, hvor han iøvrigt afsluttede med at blive Årets bedste blindsmager. 

Vi er stolte af at kunne præsentere Steffen som underviser og glæder os til at Steffen tager de studerende gennem bl.a. Champagne & Mousserende vine.

Kontakt os

Nordic Sommelier Academy

Læssøgade 1A, kld

2200 København N

CVR 36735643

Tilmeld dig vores nyhedsbrev