top of page

Certificeret Sommelier Uddannelse - søndage

Sommelier uddannelsen hos Nordic Sommelier Academy er delt op i 3 niveauer.

 

Du bestemmer, hvilket tempo du ønsker at tage din uddannelse.

Sommelier uddannelsen er for alle og ikke kun folk som arbejder i branchen. Alle undervisningsdage foregår således om søndagen.

Level 1

Dag 1

Introduktion

Viti- & Vinikultur - det er vigtigt med en forståelse af hvad der sker i hhv. marken og kælderen.

Produktionsmetode - hvordan bliver druerne til vin og i hvilken rækkefølge og hvornår og hvorfor.

Internationale hvide druer - lærer om de klassiske hvide druer oprindelse og rejser.

 

Dag 2

Historie - Vinens historie giver en baggrund for vin har betydet og hvad en har været brugt til gennem tiden

Smage & sanseteori - oplev forskellen ved brug af forskellige glas, hvad sker der hvis vi fanger en stor vin i et lille glas. Hvordan bekriver vi hvad vi dufter og smager. Vi opbygger et reference katalog.

Internationale røde druer - lærer om de klassiske røde druer oprindelse og rejser.

Level 2

Dag 1

Mousserende vine - bobler - vi ser på forskellene på landene som producerer mousserende vine. Gennemgang af hvilke druer der bruges samt produktionsmetoderne. Endelig så smager vi naturligvis også på de forskellige mousserende vine. Der bliver bla. serveret Cava, Prosecco, Cremant, Sekt og Champagne mfl.

 

Dag 2

En hel dag om Champagne - svarer til Champagneuddannelsen level 1. Den studerende vil få en grundlæggende og uddybende forståelse for Champagne, herunder produktionsmetoden og områdernes særegenheder i Champagne og detaljer som, hvordan en etikette læses korrekt. Der smages på 10 forskellige Champagne.

 

Dag 3

Introduktion gammel vs ny verden. Den studerende smager gammel og ny verden op imod hinanden for at opleve forskellen. Ligesom det bliver tydeligt hvad det vil sige når der anvendes forskellige fade af forskellige typer eg.

 

Introduktion til vinlandet Frankrig. Gennemgang af vinområderne fra det nordlige Chablis til det sydlige Languedoc-Rossillon.

 

Level 3

Dag 1

Fokus på Bourgogne fra Chablis til det sydligste Beaujolais i Bourgogne.

Frankrig og i særdeleshed Bourgogne er en vigtig del af at arbejde med vin i restauranterne og vinbarerne. Det er et område som måske er det mest elskede og respekterede. Der vil blive draget nogle referencer til Bordeaux, når man skal forstå klassifikationssystemerne. Denne dag vil byde på nogle store vine på hhv. Chardonnay og Pinot noir.

 

Dag 2

Tyskland

Gennemgang af de de 13 Anbaugebiete - Tysklands vinområder.

Smager på en masse Riesling og forstå forskellene på Riesling fra feks. Mosel ift. Rheinhessen og flodernes betydning.

Introduceres til Tysklands røde drue: Spätburgunder - som er det tyske svar på Pinot noir i Frankrig.

 

Dag 3

Italien - det største vinland. Italien er så stort og mangfoldigt og helt umuligt at nå omkring på få dage. I får en introduktion og en forståelse for de vigtigste områder og de mest kendte druer og vine fra områderne.

 

Dag 4

Spanien - landet som er kendt for sine frugtige Cava’er fra Catalonien, til Peter Sisseck’s Pingus i Ribera del Duero og det måske mest kendte område Rioja. Vi skal også stifte bekendtskab med nogle fantastiske hvide mineralske vine fra Galicien og forstå Atlanterhavets påvirkning.

 

Når man begynder sin rejse i vin, at lære om vin finder man hurtigt ud af at emnet er uudtømmeligt og man skal forblive ydmyg for man kradser kun i overfladen og med den udvikling der fortsat er indenfor vinproduktion, tendenserne blandt vinbønder og den ændrede efterspørgsel hos forbrugerne, så bliver man aldrig færdig med at lære om vin.

 

Vi forbeholder og retten til at ændre i undervisningsplanen.

 

Pris

Sommelieruddannelsen level 1 kr. 3.000,- (2 undervisningsdage)

 

Sommelieruddannelsen level 2 kr. 7.500,- (3 undervisningsdage)

 

Sommelier uddannelsen level 3 kr. 20.000,- (4 undervisningsdage)

 

Afsluttende eksamen kr. 1.500,-

 

Evt Re-eksamen kr. 1.500,-

 

For dig som endnu ikke har besluttet om du vil tage hele uddannelsen. Du melder dig løbende til. Hvis du vælger at tage et kursus ad gangen løber Sommelieruddannelsen samlet op i kr. 32.000,- inkl. eksamen

 

For dig som allerede nu har besluttet, at du skal være sommelier og tilmelder dig til hele forløbet. Ved upfront betaling opnår du rabat på kr. 2.000,-

Det samlede beløb for sommelier uddannelsen bliver kr. 30.000,- inkl. Eksamen.

 

Tilmelding

Tilmelding sker pr. mail til camilla@vinogforedrag.dk

 

Din tilmelding er bindende.

 

Efter betaling af deltagergebyr og bekræftelse på modtagelse er du sikret en plads på holdet.

Der åbent for tilmelding - læs mere om level 1, 2 og 3 længere nede:

 

Holdstart

Level 1 - Hold 20230801- 2 dage (stadig ledige pladser)

Søndag den 13. august 2023 kl. 10-16.30

Søndag den 27. august 2023 kl. 10-16.30

 

Level 2 - Hold 20231001- 3 dage (stadig ledige pladser)

Søndag den 15. oktober 2023 kl. 10-16.30

Søndag den 22. oktober 2023 kl. 10-16.30

Søndag den 29. oktober 2023 kl. 10-16.30

 

Level 3 Hold 2024021 - 4 dage (stadig ledige pladser)

Søndag den 10. marts  2024 kl. 10-16.30

Søndag den 17. marts 2024 kl. 10-16.30

Søndag den 24. marts 2024 kl. 10-16.30

Søndag den 31. marts 2024 kl. 10-16.30

 

Eksamen søndag den 28. april 2024

Skriftlig eksamen kl. 10.00-14.00

Blindsmagning kl. 14.30-16.30

 

Undervisningsdagene ser således ud:

 

Mødetid

Intro / Teori kl. 10.00-12.00

Frokost kl. 12-12.45

Teori kl. 12.45-13.45

Vinsmagning kl. 13.45-14.45

Pause kl. 14.45-15.00

Vinsmagning kl. 15-16.00

Opsummering kl. 16.00-16.30

 

Små hold - bedre læring

Vi ønsker at tilbyde en uddannelse på et højt fagligt med en pædagogisk læringstilgang. 

 

Hold på 8-20 deltagere for at få maksimalt ud af undervisningen.

 

Vi opfordrer deltagerne til at være opmærksomme på ikke at have parfume på samt andre eventuelle generende dufte til undervisningen, da det kan være meget forstyrrende i forbindelse med smagningerne for de øvrige deltagere.

 

Selvstudie & Plenum undervisning

Vi gør opmærksom på, at der vil være en del selvstudie og for at få det optimale ud af undervisningen skal den studerende møde forberedt og have læst den udleverede læseliste forud for undervisningen for at kunne deltage aktivt i undervisningen. 

 

Vi opfordrer de studerende til at etablere og deltage i hhv. smagegruppe og studiegruppe samt deltage i så mange smagninger som overhovedet muligt sideløbende med undervisningen.

 

Forplejning

Når du møder om morgenen er der mulighed for en kop lækker økologisk kaffe og te, som du også er velkommen til at forsyne dig med i pauserne hele dagen.

 

Frokosten består af enten en sandwich eller Pokebowl fra en af vores mange nabo cafeer.

   

Eksamen & Dimission

Sommelier uddannelsen level 1 afsluttes med et deltagerbevis

 

Sommelier uddannelsen level 2 afsluttes med en blindsmagning af 2 hvid- og 2 rødvine samt deltagerbevis

 

Sommelier uddannelsen level 3 afsluttes med en 4 timers skriftlig eksamen, blindsmagning af hhv. 4 hvid- & rødvine.

 

Dimission afholdes ca. 1 måned efter den afsluttende eksamen, hvor nål og certifikat bliver overrakt.


bottom of page