FAQ

Hvor tilmelder jeg mig?

Det gør du via Kontaktformularen - her krydser du af, hvilket kursus/uddannelse du ønsker at tilmelde dig

 

Hvordan kan jeg sikre mig at uddannelsen er af høj kvalitet?

Vi bruger kun undervisere som selv har ønsket at undervise i netop det vinområde de underviser i - vi tror på at passion skinner igennem.

 

Hvorfor er holdene kun på 10-20 deltagere?

Vi er af den overbevisning, at kvaliteten af undervisningen og det udbytte deltagerne får går hånd i hånd med, hvor mange der er i en undervisningssituation. 

 

I skriver at der er lagt op til en vis portion selvstudie. Hvordan skal det forstås?

Du har måske en basisviden om vin, men du skal være forberedt på, at det er et intensivt forløb og der bliver undervist på et højt niveau , så for at få mest muligt ud af undervisningen anbefaler vi, at man som minimumsørger for at møde forberedt til undervisningen ved at have læst de angivne sider i lærerbogen om det omhandlende emne.

 

Studie- og Smagegrupper - er det vigtigt?

Det er naturligvis op til den enkelte og det er også forskelligt, hvordan man lærer bedst. Det vigtigste er at smage på så mange forskellige vine, som muligt for at udvikles sit smageapparat. Vi anbefaler at danne nogle smagegrupper og træne blindsmagning. 

Ved at indgå i en studiegruppe holder man hinanden accountable for at have læst og det kan være motivation for nogle. Men mærk efter ift. ambitioner, hvad arbejds- og familieliv tillader - vær realistisk.

 

Jeg overvejer at blive Sommelier men er ikke sikker…

Vi anbefaler at du starter med at tilmelde dig Vineksperten og skriver i kommentar feltet, at du er i tvivl om du vil fortsætte som Sommelier. Hvis du undervejs beslutter dig for at fortsætte som Sommelier er det bestemt muligt.

Hvad er forskellen på Nordic Sommelier Academy og de mange andre udbydere?

Vi har egne lokaler og er gået all in på at lave vinkurser og uddannelser rettet mod Restaurationsbranchen. 

 

Vi har bla. produceret over 30 Online kurser på dansk med nogle af de bedste danske Sommelierer. 

 

Vi har også en international version som hedder femalesommeliers.com, hvor det er Master Sommelier Kathrine Larsen-Robert og DipWSET Bonnie Reinwald, som har taget teten og underviser i nogle af de største og vigtigste vinområder.

 

Vi er pt. i gang med at optage 3 uddannelser til en Online tjener uddannelse rettet mod det engelske og amerikanske marked ligesom vi er ved at produktudvikle en ny form for rekrutteringsform til branchen.

 

De mest håndgribelige forskelle er nok, at vi mener at der skal være færre deltagere på holdene og prisen kan holdes lavere.

 

Hvorfor koster det mindre hos Nordic Sommelier Acadedmy - er uddannelsen på niveau med andre?

Vi er en privat kursus- og uddannelsesudbyder og ikke underlagt nogen regelsæt eller bliver dikteret af en ejer et eller andet sted. 

 

Vi er danske og 100% selvfinansierende!

 

Vi ønsker, at det skal være økonomisk tilgængeligt for flere at tage en uddannelse som Sommelier.

Mødepligt & Mødetider

Vi anbefaler, at du møder til tiden, kommer til alle undervisninger  forberedt og deltager aktivt - på den måde er du bedst muligt forberedt til eksamen som kommer. 

 

Vi opfordrer til at møde 10 min før undervisningens start for at lige at lande og evt. få en kop kaffe. 

 

En måske ligeså hvis ikke vigtigere årsag er ikke at forstyre de andre medstuderende og af respekt overfor dem og underviseren - det er et intensivt forløb og det kræver sin koncentration at deltage.

 

Hvordan foregår eksamen?

Sommelier uddannelsen afsluttes med en 4 timers skriftlig eksamen, blindsmagning af hhv. 4 hvid- & rødvine og en praktisk eksamen om vin & madsammensætning.

Studietur

Vi opfordrer at deltage i vores studietur til enten Tyskland eller Frankrig. Studieturen forventes at vare 4-5 hverdage og er 100% selvbetalt. Mere info følger efter studie start.

 

Jeg har spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på - hvad gør jeg?

Fortvivl ikke men send os en mail til camilla@vinogforedrag.dk omkring dit spørgmål og vi sørger for at svare dig inden for 24 timer.